Varttikatto valmiiksi asennettuna

Varttikatto on termi, jota käytetään yleensä vanhoista 70 – 80 luvun mineriittikatoista sekä kuitusementistä valmistetuista katteista. Varttikate saa katon muistuttamaan ulkoisesti hieman tiilikattoa, mutta eron huomaa helposti esimeriksi yksittäisen katelevyn pituudesta: varttikatteen kohdalla levyt ovat n. 2 – 3 kertaa pidempiä kuin normaalit kattotiilet. Muitakin eroja toki on. Uudenmaan alueella varttikatot asentaa ja korjaa Pohjolan Laatukatot yli 20 vuoden tuomalla kokemuksella. Palveluksessamme on lähes 100 ammattitaitoista kattoasentajaa, joten saat meiltä kokonaisvaltaista avaimet käteen -palvelua tarvittaessa nopeastikin. Älä siis suotta aikaile etenkään silloin, jos vanha varttikatto kaipaa huoltoa, remonttia tai jopa uusimista.

Toiselta nimeltään mineriittikatto

Varttikatto tunnetaan myös nimellä mineriittikatto ja käytännössä kyseessä onkin lähes sama asia, sillä molemmissa käytetään kuitupohjaista kattolaattaa katteena. Monien mielestä kyseinen kattotyyppi on kuitenkin paras mahdollinen, kun mietitään puhtaasti katolta vaadittavia ominaisuuksia. Mineriittikatto altistuu silti samoille voimille kuin muutkin katot, kuten sääolosuhteille, sammaleen ja jäkälän kasvulle, pakkasen aiheuttamalle rapautumiselle, auringon uv-säteilylle ynnä muulle kattoa kuluttavalle. Siksi vanha mineriitti- tai kuitukatto olisikin syytä huoltaa säännöllisesti. Mineriittikattojen huollot sekä uusimiset Uudenmaan alueella tekee Pohjolan Laatukatot.

Kuitukatto on ympäristöystävällinen ja äänetön

Kuitukatto on kuitusementistä valmistetuista levyistä valmistettava kattotyyppi. Esimerkiksi Ecolor-aaltolevy on ympäristöystävällinen ja äänetön kuitusementtinen katelevy, joka soveltuu muun muassa vapaa-ajan asuntoihin, omakotitaloihin, rivitaloihin sekä lisäksi teollisuus- ja maatilarakennuksille. Tällainen muotolevy - kuten aaltolevy myös toiselta nimeltään tunnetaan – soveltuu käytettäväksi kattoihin, joiden kaltevuusaste on 15 astetta tai enemmän. Värivaihtoehtoja on useita eri sävyjä.

Pohjolan Laatukatot palvelee asiantuntemuksella koko Uudenmaan seudulla. Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjousta omalle kattoremontillesi tai uuden katon asennukselle. Vastaamme kaikkiin tiedusteluihin ja tarjouspyyntöihin nopeasti, joten kanssamme asiointi on paitsi joustavaa, myös varsin jouhevaa!